Yaarwerk Consultants
delen graag hun kennis

Heb jij nog vrije ruimte over?

Heb je dit jaar nog ruimte in de werkkostenregeling over, maak daar dan dit jaar gebruik van!

10 november 2020 | door: Seven de Groot

Het einde van 2020 is in zicht en dus alle reden om na te gaan of je de vrije ruimte in de werkkostenregeling hebt benut of in de dit laatste kwartaal optimaal gaat benutten. Het is niet mogelijk om vrije ruimte uit 2020 door te schuiven naar 2021. Wegens het coronavirus is de vrije ruime over 2020 verhoogd van 1,7% naar 3% over de totale loonsom tot 400.000 euro. Daarboven geldt 1,2%.

Heb je voor dit jaar nog ruimte over in de werkkostenregeling? Je kunt dit jaar nog onbelaste vergoedingen verstrekken aan je werknemers. Denk daarbij aan tablets, sportabonnementen, vakbondscontributie of kerstpakketten. Ook zou je als werkgever je medewerkers blij kunnen maken met een sinterklaas- of kerstcadeautje.

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Ook dit jaar kunnen wij je voor de WKR volledig ontzorgen:

  • we stellen de WKR-opgave op aan de hand van je financiële administratie 2020;
  • een eventuele eindheffing (80% bij overschrijding van de vrije ruimte) op de WKR wordt in de aangifte loonbelasting van de maand februari 2021 verwerkt;
  • we communiceren tijdig met jou, en indien nodig rechtstreeks met de loonadministratie, over de eindheffing;
  • een PDF-exemplaar van de definitieve opgave wordt in februari 2021 in je domein aangeboden. Je dossier is op deze wijze goed onderbouwd, wat noodzakelijk is bij een looncontrole!

Wat kun je zelf doen?

Zorgen voor een tijdige en volledige aanlevering van de financiële administratie 2019, door de stukken uiterlijk de eerste week van januari 2020 aan te leveren. Dit geldt ook voor het beantwoorden van openstaande vragen in je domein.

Wil je weten of je nog ruimte hebt voor iets extra’s? Wij kijken graag met je mee.

Vraag een tussentijds overzicht aan