Yaarwerk Consultants
delen graag hun kennis
UBL

Leun ook achterover en werk met UBL

Bij elke verrichte dienst of geleverde product, volgt er een factuur naar de klant. De klassieke werkwijze is een factuur opstellen, printen, opsturen en bij ontvangst dient de afnemer deze weer handmatig in zijn of haar administratie te verwerken. Dat werkt op zich prima, maar vandaag de dag zijn er veel praktischere oplossingen. Die oplossingen besparen tijd en geld. Belangrijker nog, de kans op fouten wordt daarmee ook aanzienlijk gereduceerd.

Werken met UBL is hierin de oplossing, want dit ontzorgt je onderneming van een administratieve rompslomp. Elke klant van Yaarwerk wordt uitgenodigd om UBL te gebruiken. Als de leverancier of opdrachtgever van onze klant ook UBL gebruikt, vragen wij of deze partij de facturen in het vervolg in UBL aan kan leveren. Hetzelfde geldt ook voor het opstellen van een UBL factuur richting afnemers van onze klanten.

Via onze online boekhoudsoftware wordt in de gaten gehouden wie er allemaal met UBL werken en zodra de mogelijkheid zich voordoet, zal overgestapt worden op UBL. Yaarwerk informeert de klant zodra hij of zij de facturen niet zelf meer hoeft te uploaden, want de facturen komen via UBL automatisch in de juiste categorie van de boekhouding terecht. Zie het als het dagelijks automatisch ophalen van je bankafschriften.

Het gebruik van de UBL factuur voorkomt fouten

Het handmatig verwerken van facturen kost veel tijd en een foutje sluipt er dan al snel in. Dat kan de nodige gevolgen hebben voor je administratie en dat is natuurlijk vervelend. Je administratie zo nauwkeurig mogelijk verzorgen is erg belangrijk en daarom raden wij iedereen aan om te werken met UBL.

Door te werken met een UBL factuur wordt het automatisch juist gecategoriseerd en worden er veel menselijke handelingen overgeslagen – die in potentie fouten kunnen opleveren. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat de UBL factuur niet ingescand hoeft te worden, want deze wordt rechtstreeks in het online boekhoudpakket aangeleverd. Ook scheelt het in handelingen met betrekking tot facturen verkrijgen, want je hoeft niet langer in te loggen op bepaalde portals om deze op te halen.

Belangrijker nog is dat er minder herkenningsfouten in je boekhouding ontstaan en dat zorgt ervoor dat de boekhouder sneller klaar is met de controle. Ook is je boekhouding sneller up-to-date en dat geeft je weer meer inzicht.

UBL is een top innovatie voor ondernemers

Digitaal factureren YukiVoor ondernemers is UBL duidelijk een top innovatie. Het brengt alleen maar voordelen en het doet je besparen op de kosten. Yaarwerk heeft met haar online boekhoudsoftware alle middelen tot haar beschikking om UBL te gebruiken.

Dat is voor elke ondernemer erg gunstig en wij vertellen je natuurlijk graag waarom ook jij UBL moet gebruiken. Vanzelfsprekend informeren we je uitgebreid over de mogelijkheden, jouw specifieke voordelen en we geven je graag een UBL factuur voorbeeld en een demonstratie van ons systeem. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van onze service.

Meer weten over deze service? Of dit zelf ervaren? Neem contact met ons op via 010 – 313 26 06.